Sl2

dnasty

New Member
Nov 17, 2008
9
0
1
I recently purchased a SL2 as an upgrade for the Stiletto 100. I am having an issue with my recorded songs that I transfer over from my computer through My Sirius Studio. The transfer goes good, but when I play it on the SL2, it comes out really distorted. I called Sirius and they told me to return it to the store and get a replacement. The new one has the same issue. I also have an issue with playback mode skipping, just like a record. Are there any solutions?
 

hank-the-dwarf

Well-Known Member
Oct 12, 2008
1,292
30
48
Baltimore Md
You could try moving the songs to a micro sd card and put them on sl2 that way-have you downloaded any mp3s seperate fromwhat you have on mss?
 

dnasty

New Member
Nov 17, 2008
9
0
1
You could try moving the songs to a micro sd card and put them on sl2 that way-have you downloaded any mp3s seperate fromwhat you have on mss?
I tried this while the micro sd was in the SL2. I tried putting songs on both and they were all distorted. Does the SL2 convert the mp3s to a different format? I can copy them directly on the micro sd and try that.
 

hank-the-dwarf

Well-Known Member
Oct 12, 2008
1,292
30
48
Baltimore Md
try putting them on the card directly first then put in sl2-other than that im stumped-i dont think it changes formats,but i could be wrong.
 

IdRatherBeSkiing

Sherbert is NOT and NEVER WILL BE ice cream.
Oct 11, 2008
19,055
6,579
168
Toronto, ON
I recently purchased a SL2 as an upgrade for the Stiletto 100. I am having an issue with my recorded songs that I transfer over from my computer through My Sirius Studio. The transfer goes good, but when I play it on the SL2, it comes out really distorted. I called Sirius and they told me to return it to the store and get a replacement. The new one has the same issue. I also have an issue with playback mode skipping, just like a record. Are there any solutions?
Make sure you have upgraded to the latest firmware as the skipping playback was an early issue with the SL2.
 

dnasty

New Member
Nov 17, 2008
9
0
1
Make sure you have upgraded to the latest firmware as the skipping playback was an early issue with the SL2.
I believe I do have the latest and greatest. You get that from the my sirius studio, right? Click on check for updates?

I think it's kind of weird that 2 SL2s have the same issues right out of the box.
 

JoeTan

Well-Known Member
Oct 14, 2008
1,425
26
48
define "recorded songs". Are they limewire or rips from CDs? What is the current bit rate? have they been edited and resaved?
 

IdRatherBeSkiing

Sherbert is NOT and NEVER WILL BE ice cream.
Oct 11, 2008
19,055
6,579
168
Toronto, ON
I believe I do have the latest and greatest. You get that from the my sirius studio, right? Click on check for updates?

I think it's kind of weird that 2 SL2s have the same issues right out of the box.
You should go to the SL2 Settings/Device/Device Info. You should see:

ZAP: 2.0.4.64538r and 4 other numbers.

If you did not do an upgrade out of the box, you are not updated. If MSS does not identify the update, do a device recovery to get it.
 

DAB

Mod Emeritus
Oct 9, 2008
9,434
149
63
Louisiana
Make sure you don't have the SRS Bass and SRS True Focus turned on or maxed, because this will cause terrible distortion. You get to this via Audio/Settings
 

dnasty

New Member
Nov 17, 2008
9
0
1
Thanks! I'll check this out when I get home.

The songs I have recorded are ripped from a cd. Not sure about the settings. I upgraded both of them out of the box. It said the updates would finish when it receives a signal. What is MSS?
 

IdRatherBeSkiing

Sherbert is NOT and NEVER WILL BE ice cream.
Oct 11, 2008
19,055
6,579
168
Toronto, ON
Thanks! I'll check this out when I get home.

The songs I have recorded are ripped from a cd. Not sure about the settings. I upgraded both of them out of the box. It said the updates would finish when it receives a signal. What is MSS?
My Sirius Studio.
 

dnasty

New Member
Nov 17, 2008
9
0
1
You should go to the SL2 Settings/Device/Device Info. You should see:

ZAP: 2.0.4.64538r and 4 other numbers.

If you did not do an upgrade out of the box, you are not updated. If MSS does not identify the update, do a device recovery to get it.
I checked it out and that is the zap number I have. I talked to customer service again and they told me there is a patch for my computer they are going to send over. I guess it is a common problem and happened after their last firmware push. I'm on hold now...:eek:
 

dnasty

New Member
Nov 17, 2008
9
0
1
After talking to customer service, they told me I received 2 defective units and to exchange it for another one. I exchanged it for another one and it works fine. I ran into the same issue with the Stiletto 100. I went through around 12 different units, each with a different problem. I hope it isn't the same with the SL2. Thanks for your input!